A gyerekek néha olyat tudnak mondani nekünk, hogy évekig emlegetjük és ha eszünkbe jut, rögvest mosolyogni kezdünk magunkban. A Minipiac most ezeket az emlékezetes aranyköpéseket szeretné összegyűjteni és a legjobb hármat értékes meglepetés csomaggal díjazni.

 

Ha nektek is van ilyen a tarsolyotokban és szívesen megosztanátok velünk, akkor írjátok a Facebook-posztunk alá, vagy küldjétek el nekünk Messengerben, vagy e-mailen a minipiac@minipiac.hu-ra.

 

A beküldött aranyköpéseket a fantasztikus mesekönyveiről ismert Finy Petra írónő közreműködésével előzsűrizzük és a legjobb harmincat szavazásra bocsájtjuk.

 

A játék menete: Július 31-ig várjuk az ARANYKÖPÉSeket, a zsüri kiválaszt 31 darabot, melyeket egyesével feltöltünk a játék fotóalbumába. Az ARANYKÖPÉSekre szeptember 1 éjfélig lehet szavazni. Minden egyes like, 1 szavazatnak számít, a három legtöbbet kapó értékes MINIPIAC ajándékcsomagot kap. A pályázat feltételeit egy külön bejegyzésbe olvashatjátok itt:

pályzati feltetelek

 

ARANYKÖPÉSEK

 

1. Anya! Nézd, tavat kakiltam!!! Mondta ezt teljes nyugalommal a 3 éves fiam.

 

2. Petra ( 2,5 éves) : épp olvastam amikor Pezsi jött oda hozzám, hogy játszunk. -Még ezt az oldalt elolvasom-mondtam neki-utána megyek. -erre Petra ráfeküdt a könyvre, hogy ne tudja olvasni. -Nagyon erőszakos vagy, ugye tudod? -kérdeztem tőle -Tudom felelte vigyorogva. -és erőszakos is! -tettem hozzá. - Igen ez a dolgom - vigyorgott tovább a könyvemen feküdve.

 

3. Eszter ( 5 éves) : Délutáni alvásra próbáltam rábeszélni. -Eszter gyere lefeküdni- kértem miközben az ágyon ugrált -Tudom, hogy az anyukám vagy-válaszolta- és ez a dolgod, de gondolj bele, én nem akarok aludni! - és ugrált tovább.

 

4. Fogol adni enni a kutyànak????,mert itt nyàvog! (Rami, 7)

 

5. Anya, elmúlt már a “víz púpod”? (Viz hólyag )

 

6. Van egy 8 és egy 6 éves gyermekem.Fiam (8 éves) ez év februárban bárány himlős lett.Ezt reggel vettem észre és ijedtemben felkiáltottam :- Úr Isten fiam!Te bárányhimlős vagy!!! Mire a 6 éves lányom teljes nyugalommal :- Hogy lenne már bárányhimlős, nincs is bárányunk!!

 

7. Lányom reggelizés közben .- Anya neked kék a szemed? Mondom :- Igen!Miért? _Hát én nem szeretem a kéket,de majd megbarátkozom vele.

 

8. A kedvencem: nem ment a "r" betű ès mondattuk vele : kicsim mondd repülő- erre a vàlasz mondooom lepülő- nem, nem pörögjön az rrrrrr -a gyerek: te most viccelsz? helikoptelllllll

 

9. Kicsit ciki de azért leírom.Lánykám tévézik, egyszer csak kiált:Anya te még szűz vagy? Erre a fiam:Nem, anya már Mária. Na erre mit lehet mondani? De azóta is ezen nevetünk.:)

 

10. Még tizen akárhány évvel ezelött mikor a fiam ovis volt,egyszer feltette nekem azt a kérdést:-anya te is hordasz "csöcsféket"??? (melltartót,mint később kiderült).

 

11. -Bogi mesz oviba? -Nem....Sokkal boldogabbá teszlek, ha itthon maradhatok veled (Bogi, 6 éves)

12. Te mire szoktál anya sokat gondolni? Rád... Na jó ez megható...de én a Kionra (Oroszlán őrség meséből). (Bogi 6 éves)

 

12. Rami: Mese helyett énekeld el A Part alatt dalt! Eléneklem.. Jó anya de a bolha beteg? -nem, dehogy. -akkor miért hàny a szekérre? (Rami, 7)

 

13. Annnyaaaaa! EhÉh vagyok kapcsolsz nekem mesét? (Rami, 7) 

 

14. Ààà belelóg a hajamba a szemem! (Rami, 7) 

 

15. Anya légyszives! -most nem lehet. Jóólvan! akkor soha többé nem eszem meg a pörköltöt, amit csinàlsz !!! (Rami, 7) 

 

16. Sütünk tortàt együtt neked jó? -jó, de ne legyen benne gomba meg borsó! (Rami, 7) 

 

17. Kislányom Leila aranyköpése.Apa játszol velem? Apa: kislányom, had jussak már levegőhöz.Mióta hazajöttem le se szállsz rólam. Leila válasza: apa hisz már vettél levegőt, akkor játszhatunk. (Leila 4.5)

 

18. Szalad az egész lakás, pedig 3-ból csak 2 gyerek volt itthon, és abból is csak a 3 évesem képes egyelőre rámolni, a 4 hónapos még csak tanulja. Benézek a fiú szobába. Én: - Lázár, jól szétrámoltál itt is! Lázár (3): - Hát, azt hittem egyedül nem is fogok tudni szétrámolni, de egyedül is sikerült! (Lázár 3)

 

19. Lukács (5 éves)a másik szobából: - Anya! Sír Lotti (4 hónapos)! - Tudom, itt van az ölemben! - És úgyis sír?! Akkor nem mennek túl fényesen neked a dolgok! (Lukács 5)

 

20. A 2.babámmal voltam terhes,de még nem tudtuk a nemét. Zalán(ekkor 5 éves volt): -Anya,  onnan fogjuk tudni,hogy fiú, hogy majd állva pisil! (Zalán, 5)

 

21. Anya valamit el kell mondanom neked, tudod mi a legfontosabb a világon?  Az, hogy SZERETLEK (Benjámin 3,5 èves)

 

22. Anyák Lapja újságot készítettünk a gyerekekkel, Pöttyös Gyerekházamban. Aznap a "mai divatnak" megfelelően voltam öltözve. Feltettem egy kérdést L.-nek. - Hol van Anya kedvenc helye,ahol szeret időt tölteni? - Az Árkádban.Ha legközelebb megyünk, mondom neki, hogy vegyünk egy farmert Neked,mert folyton szakadt farmerben jársz.

 

23. - Anya! Emlékszel amikor ezeket szedtük?!(kavicsokat mutat) - Igen, a tengerparton szedtük a nyáron, emlékszel? - Igen! Anya, megyünk holnap a tengerhez? - Nem Kincsem, az nagyon messze van, és nincs is most pénzünk hogy odautazzunk. - (morog) Hááát, jó! Akkor hozom a pénztárcámat, adok pénzt! (Lia, 3)

24. Apa: -Képzeld Lia, ma a dolgozómból elvitt a mentő egy bácsit mert megsérült. -Lefotóztad? -Nem, ilyet nem lehet lefotózni -Miért apa? Nem nehéz! (Lia, 3)

 

25. Hazaérve a Fővárosi Nagycirkuszból, már este. -Anyaa megnézzük a cirkuszjegyet? -Húúú, bocsi, épp most dobtam ki Ádám kakis pelusaival együtt! -Na szedd ki, de nagyon gyorsan! (Lia, 3)

26. Na jó! Inkàbb bezàrom az ajtót nehogy kimenjek! (Rami, 7)

27. Léna 3,5 éves: Anya fáradtan, kimerülten felszisszen: nem bírom ezt már, haza akarok menni!!! Léna: de hiszen itthon vagy, Anya, innen nincs kiút!

28. Léna 3,5 éves a kisöccsének, esö előtt: Bánatos csizmaszár, haza kell érjek veled mielött leszakad az ég!

29. Léna 3,5 éves a kisöccsének, aki bele akart enni a csokijába: Ebből nem kapsz, így jártál Kisfiam!

30. - Léna, eltettem a tabletet, nincs több játék! Léna 2 perc múlva: - Találtam egy telefont, majd játszom azon, úgyhogy ÉÉÉG VELED, ANYA! És bezárja maga mögött az ajtót. ( Léna 3,5)

31. Léna 3,5 éves ovis benti szandál gyanánt egy piros magassarkút nézett ki. Anya: nem vehetünk olyat, majd ha felnőtt leszel Léna: Anya, hányszor mondtam már neked, hogy felnőtt vagyok, ha úgy vesszük túlságosan is az.

32. Flóra 2 éves, folyékonyan beszél. Egy nap csak úgy a semmiből ezt mondta: -Anya, amikor a pocakodban voltam én untam a banánt!

33. Délutáni altatás közben a kisebbik fiam pár hetesen bukott egy óriásit .Kértem a nagyobbat, aki akkor még nem volt 2.5 éves, hogy hozzon egy törlőt . -Nem tudok,nem érek rá! - Miért? - Alvás időm van :)

34. Donát fiamat kérdezem : “Kicsikém, melyik kezed tiszta ?” Mutatja egyiket. Ragacsos. Mutatja másikat. Ragacsos. “Miért kell mindkét kezed össze maszatolni ??? - Azért , mert nincs több !” (4 éves volt)

35. Kislányom 2 éves: -Zselyke ne szaladgálj körbe-körbe, mert el fogsz esni! -De én körbe körbe szaladgálok! Nem esek el, van súlyom! Híztam!

36. 5 évesen a fiam: "Anya, jól állna neked egy kis főzés!"

37. A kislányom 3 éves...sokat nyúlt az utóbbi időben és épp egy gumisderekú nadrágot vettünk fel és bő volt a dereka:Anya ez a nadrág olyan specialis!"

38. Katolikus oviban dolgozom és a kislányom gyakorolja az alvós imát: Az Atya a fiúk a lányok és ááánem!"

39. A minap ültünk a héven és egy bácsi szóba elegyedett a kisfiammal ( Zsombi, 3,5 éves ) - Bácsi: és jársz óvodába ? - Zsombi: Nem. - Bácsi: Akkor egy ilyen nagy fiú hova jár ? - Zsombi ( a legtermészetesebben ) Hát a Tescoba.

40. Lázár (3 éves) sorolja miket szeret. Én: - Én meg szeretlek téged, meg Lukácsot, meg Lottit! Lázár: - Meg apát! Én: - Igen, apát is nagyon szeretem! Lukács (5 éves) kioktató hangon: - Mert ő a férjed! És azt akkor is szereti az ember, ha amúgy nem szereti!

41. Tavasszal mikor virágzásnak indult minden, és egy szép reggel a kislányom így szólt: Anya anya nézd valaki kiszínezte a virágokat (jövő hónapban lesz 3 éves).

 42. Emma 4,5 éves: "Én féltékeny lány vagyok" Kérdezem az mit jelent? " Hát azt, amikor félek, amikor megijesztenek"

43. Egyik este megkértem, hogy pakoljon el maga után, majd megszólal: "Olyan nő vagyok, aki mindent megcsinál" (Emma 4,5 éves)

44. A játszótéren hintázunk és az aznapi ovis élményeit meséli: "Anya ma azt mondták rám, hogy hülye vagyok. Megdobbant a szívem és összetört" (Emma 4,5 éves)

45. Az én fiam már megnőtt, de nagyon emlékezetes volt amikor a kórházban a nagyapját látogattuk meg. A parkban sétáltunk és megláttunk egy bácsit; aki épp a műlábával próbált járni. A fiam nézte és megszólalt: szegény bácsi, műlába van, az én nagymamámnak meg műfogsora.

46. Nagyobbik lányom anno 2 évesen játék hevében és plüssnyuszi hiányában megszólalt: Anya, most imitalom, hogy ez egy nyuszi :)

47. Még nem volt 2,5 éves lányom, férjem épp német házit írt: - Apaa, gyere játszani! - mindjárt Kicsim, csak még le kell ezt a feladatot fordítanom. Lia kicsit furcsán nézett rá, de aztán segítőkészen: - Majd én megcsinálom neked! ...és megfordította a lapot.

48. Szintén lányom (még nincs 3 éves), kint játszik nagyszülőknél a (valódi) markológéppel. Beszáll, kiszáll, mindig szerelni kell rajta valamit. Mama: Jajj, hát mi a baj, miért nem működik? Lia: Nincs elég egérkiája. Mama: Micsoda? Lia: Nincs elég egérkiája. Mama továbbra sem érti.. Lia felcsattanva: Nem aludt eleget!

49. Levente - Anya, gyere velem kocsizni - De én nem szeretek kocsizni - Anya, mikor fogod már fel, hogy ilyen az élet?

50. A fiam 3 éves kora óta fogalmaz úgy hogy,ha valamit ügyesen nagyfiúsan meg tud oldani :"Ez Baby könnyű" de volt már ami "Baby nehéz volt".

51. Ha megszorítom a kezedet, akkor köszönni kell, mert ismerős jön! Odaértünk a lányom nem köszönt, Miért nem köszöntél megszorítottam a kezed, azért nem mert megszorítottad a kezem.

52. Bencém (3 éves) összekapott a nővérével(10 éves).Volt egy kis csetepaté. Emese egyik szobából átment a másikba. Bence utána. Kis idő múlva megjelenik Bence az ajtóba: probléma megoldva. (Emesének meghúzta a haját).

53. Anya: "Dávid mièrt törlöd le a puszit?" Dávid (3èves): "A puszi beszívódik a bőrömön ami bemegy a számba,ha vèletlen lenyelem akkor bekerül a pocakomba ès kikakilom. Aztán az nagyon rossz lenne ha anya kidobná a puszit a kakis pelussal!"

54. Dávid: "Anyaaa,èn nem szeretnèk majd váltóruhát vinni az oviba!" Anya: "Mièrt nem? Azt kell majd vinni!" Dávid: "Mert az átváltoztat engem!".Dávid (3èves)

55. Egy 4 és egy 5 éves kislány gondolósat játszik(barkóbáznak): 5 éves: állat, erdőben él, sárga a bundája....és o betűvel kezdődik! 4 éves: ja hát én ezt tudom OLEFANT!

56. Nálunk állatokra kellett gondolni, és körülírni. Lázár (3 éves): - Én egy olyan állatra gondoltam, amelyik sír! Én: - Hű, ezt nem tudom! Lázár: - Hát picibaba!! (Éljen a 4 hónapos hugi)

57. Pár hete megkértem a majd'3 évesemet, hogy azokat a játékokat, amikkel már nem játszik, pakolja el legyen kedves. Mire ő felháborodva: Anya,nekem nincs semmi életem!

58. Bölcsiből hazafelé tartottunk és meglátott az egyik kőkerítésen egy kupac sütkérező-szaladgáló bogarat és nagy örömmel közölte: Nézd anya,működnek a bodobácsok!

59. -Zsiga! Hányszor mondjam el neked,hogy rakd össze a játékaidat?! -Hàt... Többször már ne ! (Zsiga ,4 éves)

60. Azért tettük ki az erkélyre a karácsonyfát, mert megizzadt?

61. 4,5 éves lányom az apukáját kérdezi...Apa a hóember nyáron fázik a legjobban?

 62. Az aktuális “kedvenc” aranyköpés a 3 éves kislányom szájából: Tamara -“Anya, tudtad hogy az ovónénik olyanok mint a rendőrök? Anya:- Miėrt is? Tamara: Mert ők is büntethetnek! (Tamara, 3)

63. 6 éves kisfiam egy ideje ül a Tv előtt. Rászólok: Gyermekem,ne bámuld már azt a a tévét. Mire ő "Jó;akkor csak nézem"

64. A kislányom Leila aranyköpése: Keke: Azért rágok ilyen sokáig, mert alaposan meg kell rágni az ételt. Leila: De hát neked nincs is fogad csak díszfogad( ragasztott). 

65. Utazás a 2,5 éves fiammal, Kratosszal: Én: A Bosnyákról az Örsre mehetünk busszal vagy villamossal. Kratosz: Jó, akkor menjünk busszal. Én: Oké, akkor buszozunk. Kratosz: Vaaagy.... inkább villamossal. Én: Rendben, akkor menjünk villamossal. Kratosz: Neeeem, azt nem lehet....A BUSZ NEM SZÁLLHAT FEL A VILLAMOSRA!!! A mellettünk állók majd megpukkadtak.

66. Egy péntek esti fürdetésnél a 6 éves fiamnak mondom: Gergő, legyél már egy kicsit jó... erre ő: De anya.. az oviban egész héten jó vagyok.

67. Boldizsár és a szobatisztaság... "Anya bepisiltem!" "Nyuszifül miért pisilted telibe a kanapét mikor ott van melleted a bili? Anya most szomorú..." "Anya én itt rajzoltam neked,és elfelejtettem ráülni..

68. NapiBoldi: B:"Anyaaa fáááj a fogam,kennyük be!" B:"Hmmm most már nem fáj,elfújta a szél!" L: "A széél???' B: "Elvitte a pók a sarokba.." L : "Örülök neki,hogy most már nem fáj Kicsim!"

69. "Anya te az én Anyabanyám vagy! Nem a kisfiújé,nem a kislányé, nem is mindenkié,csakis az én Anyabanyám vagy!"

70. Én: Levente, álmodtál valamit? Levi: Ma nem jött semmi a szememre.

71. Zsolti: Egyforma a nevünk. Levente: Nem egyforma. A tied keresztapu, az enyém Nádasdi Levente. 4 és fél éves volt.

72. "-Dóri, gyere már, menjünk fürdeni (Balatonba) -Mindjárt megyek, még befejezem amit elkezdtem...Bár nincs sok kedvem most menni... -Nekem sincs kedvem rád várni  (7 éves)

73. A mai napig emlegetjük pedig már 14 éves a fiam. Talán 3 éves ha lehetet mikor egy tömött buszon felkíàlt diadalmasan. - Anya ott egy légy szívd màr le!!!!

74. Nimród 4 éves Nimród :"Apaaaa!!! Boti nem hagy békéééén!!! Adjál már Neki egy ALTATÓ LÖVEDÉKET!!! 

75. Nimród : Anya, nemsokára lesz a szülinapom? Én : pontosan 50 nap múlva. Nimród : NEM! 10 nap múlva legyen! Én :ezt nem lehet befolyásolni! Nimród : de ezt most én FOLYÁSOLOM BE. Úgyhogy 10 nap múlva lesz!

76. Nimród : "Rendőrségi domb" ...????? =Fekvőrendőr

77. Én: " 1 megérett a .... Nimród : meggy. Én: 2 csipke bokor.... Nimród : vessző. Én : 3 Te vagy az én. ... Nimród : Anyukám! !"

78. Csörög a telefon..Apa az. Én:"Nimród vedd már fel légyszi!" Apa:"Hahó! " Nimród nem szól,csak hallgat.... Apa:"Hahó! Hahó!.....Hahó! ...leteszi. Nimród : "Anya! Ez a Mikulás volt!!!!!"

79. -Adjàl nekem tízólait most lögtön! -Zsiga,ezt nem értem. Hogy kell szépen mondani? -Kèlekszèpenlègyszíves adjál nekem tízólait MOST LÖGTÖN!

80. -Anya miért te mosogatsz? --Mert apa is szokott nekem segíteni, ma én mosogattam el helyette. --Aha... izgalmasnak hangzik…

81. Gyereknapon elmentünk a városi forgatagba, pisilni kellett, igy elmentünk a mosdóba. Ő végez, mondom neki ne menjünk, én is pisilek. Épp állnek fel mikor nyitná ki az ajtót. Mondom neki. hogy még ne. Erre ő miért meglátják a viccesedet? És kérdezem, hogy szerinted mi az a vicces? Hát a vicces hasad…

82. 2,5 éves volt a nagylányom mikor meglátogattak az apukájával a kórházban, üdvözölve a kishúgát. Apa: Na Lizike tetszik? Hazavigyük? Liza: Ne, mert nagyon hangos.

83. Liza sorolja a Szami ( lány macska ) alkatrészeit. Nuni, popo... mondom és mije van a Rockynak? ( ő fiú macska). Azt nem tudom, de máshogy néz ki az biztos.

84. Iskolába kellene indulni. Zsófi piszmog a tükör előtt, nem nagyon haladunk. Nógatom: - igyekezz már, Zsófi! Zsófinak feldereng, hogy máskor, ha pl boltba vagy valahova megyünk és nem igyekszik, mit szoktam mondani, így szól hát: - bárcsak most is azt mondanád, hogy "ha nem igyekszel, nem megyünk sehova!"

85. Zsófi szülinapi bulit tart. Bejönnek játszás után az udvarról, leülnek a szőnyegre legózni. Bemegyek hozzájuk, kérdem: - Zsófi, mostatok kezet? Zsófi a kis barátnőjével egyszerre, szinkronban mondja: - igen! Gyanús a dolog, megkérdem hát: - biztos? Esküszöl? - igen, az életünkre esküszünk - mondják. Elindulok hát kifelé, egy lépés után hallom, hogy ijedten mondja egyikük: - te, erre mégsem kellett volna…

86. A múltkor bevásárolni vagyunk az Auchanban. Zsófika határozottan vonul a sorok között; közben fennhangon irányít: - erre... érzem a legó szagát.

 

87. Zsófi nyúzza Annát, hogy - ahogyan megígérte neki - menjen ki vele focizni az udvarra. Anna nagyon nem akar, mondja, hogy nem megy. Zsófi nyávog. Azt mondom: - hagyd már, Zsófi, majd apa kimegy veled focizni. - nem, az nem jó, én a bénával akarok.

88. Indulunk nyaralni. Az autópályán Anna felkiált: - anya, az a kocsi bombát szállít! - mi? - nézek oda riadtan. - nézd, rá van írva, hogy TNT.

89. Anna és Zsófi megint vitáznak valamin. Jön Anna hozzám: - anya, van egy 130 cm-es dobozunk? - nincs. Miért? - Zsófit postára kéne adni.

90. Mondom Annának, hogy vigyázzon a babára, amíg az uzsonnáját készítem. Anna komolyan veszi a feladatot. Leül mellé, tanítja. Ezt hallom a konyhából: - mondjad Zsoltika: baba... mama...Huawei.

91. Anna nyitja a hűtőt és kiabál Zsófinak: - Zsófi, gyere, egyél Paula pudingot! - Hé, a puding nem vacsora - kiáltok ki a szobából. - Hát, tejszelet nélkül nem is - feleli Anna, majd elviharzik a két szerzeménnyel.

92. Nézegetünk régi pénzeket. Előkerül a dobozból apa dögcédulája, amit még a katonaság alatt kapott. Mondom a lányoknak, hogy mi ez. Zsófi kérdi: - Apa volt katona? - Igen. ő volt - mondom. - És nem ölték meg?

93. Anna (12) és Zsófi (9) testvérek, se vele, se nélküle állapot. Egyszer Zsófi játszik, kitárja karját, vicsorít és mondja: - Anna, nézd, én vámpír vagyok! - hát... ha vámpír vagy, változz denevérré és ott az ablak - feleli Anna.

94. Zorka (2) észrevesz Apán egy anyajegyet. Rajtam már többször, tudja is, mi a neve. Apa mondja Neki, hogy az anyajegy. Erre Zorka felcsattanva: "Nem, ez APAJEGY !"

95. Kórházban: Apa: hazavigyük a kisöcsit? 2,5 éves lányom: nem kell, marad. Apa: és anya? Lányom: jön haza

96. Máté 2 éves volt, mikor rájött a tutira. Anya tudod miért van hasunk? Én kérdő tekintettel vártam a helyes választ. Azért, mert ha nem lenne, akkor a lábunkon folyna ki a kaja.

97. Kisfiam 3,5 éves és az olló használatát gyakorolja mostanában lelkesen. :-) - Marci, azt az újságot ne vágd szét, még nem olvastam el, így nem látom majd a betűket! - "De anya én csak lerövidítem a betűket, hogy el tudjad olvasni.

98. A fiamnak (2 éves múlt) direkt keplkének hívtam a pillnagókat, ha szóba került, mert könnyebb kimondani. Egyik nap a nagymamán lepkés felső volt. Mama: Nézd, itt egy lepke! Gyerek: Nem! Pillangó!

99. Gyerekorvosnál kistesóval. Kérdi a doktornéni, mi történt a nagynak az arcával, hogy össze van karmolva. Én is kérdem a gyereket (2 éves): megkarmoltad magad? Erre ő: Nem, a tesó (3 hónapos) volt!

100. Én -képzeld Dani, amíg mi aludtunk, megszületett Ádám baba 4 éves Dani-mert az anyukája nem volt álmos? Vagy alvás közben csinálták?

101. 3 éves ütögeti az ajtót,pár hónapos öccse figyeli, kacag,  3 éves: Marci nézd csak így kell majd, ha nagyfiú leszel,jó?

102. Parkolok, de nem vagyok rutinos sofőr. Három éves hátsóülésről megszólal, anya, szóljunk apanak, hogy parkoljon be? ( apa nem volt velünk).

103. Egy hete elmentünk fagyizni ès mindenki hülyesègeket mondott. Èn pedig felkiàlltottam"ezek az aranykösèpek" Mindenki szakadott a röhögèstől.

104. Kb.5 èves voltam ès egy esküvőre mentünk. Megkèrdeztem apukàmat hogy "apa teleszel a fosőr" ezt azòta se mostam le magamròl.

105. Elmentünk fagyizni (megint) ès mindenki sorolta hogy mivel megy. Èn:èn biciklivel Baràtunk: èn gördeszkàval Testvèrem: èn gyaloggal

106. 4.babát várom,nagylányom 5 éves múlt,..felteszem a pocaktámaszt. Noémi:anya ott kukucskál a baba,neked miért ilyen nagy dinnye a hasad? én:mert benne van a kisteso.. N.:de a többi terhes néninek nem ilyen nagy a hasa.. en:hát mekkora? N.:hát nem ilyen nagy görögdinnye.

 107. Jankával (8 éves) beszélgetünk. Kérdezi tőlem-Anya! Én kire hasonlítok? -mondom neki, szerintem rám. Erre ő: a szememet apától örököltem, de a mosolyam azt tőled, és nagyon örülök annak, hogy az apukám rád talált:)

108. Másik alkalom, szintén Janka. Odajön hozzám és kérdezi: melléd bújhatok? Mondom, persze. -Anya mondhatom neked azt, h szerelmem? -mondom neki, hogy anyukáknak nem szoktuk azt mondani, h szerelmem. - Akkor azt, h drága anyuska? - Ez már jobb :) - feleltem.

109. -Anya! Igaz, hogy te limitált kiadás vagy? :) Hát bizony az vagyok.

110. Iskolát kezdte a lányom. Nagyon nem akart menni, sírt, nem akart ott maradni, Egyszer azt mondta, na jó ezt az elsőt elvégzem és kész, többet nem megyek!

111. Dani 3 éves, “Eltörtem az angyalkádat, amya! De semmi baj, elmegyek a boltba és veszek neked másikat, egy zöldet!” (Gipsz angyalka volt, fehér. Nem tudom, miért zöldet akart venni:)).

112. Mit kérsz reggelire, Dávid? -Kindertojáááást!”

113. Kisfiam Zsombi ennivalóan cuki kisgyerek. Amikor játszunk sokszor mondom neki,hogy megeszem a kis csirkecombját,csirekelábát ( ezt a saját lábára értem,régebben nagyon vékonyka volt ) Egyik nap láttunk egy babát aki a meleg miatt csak egy bodyban volt. Erre Zsombi megszólalt. Anya ! Nézd milyen cuki csirkeláb ( az anyukája a babának nem igazán tudta hova tenni a dolgot).

 114. „Fokhagymas uborkaleves volt az ebéd, amit szopizó újszülött miatt nem ehettem. 3 éves bátyó közölte, nem etted meg a levest, nem kaphatsz fagyit...(igazságtalan igazságszolgáltatás)”.

115. 3,5 évesem: Anya,ma kirándulni menjünk! Nem lehet,saras minden. 3,5 éves: akkor föl kell törölni a sarat, viszünk vödröt, meg törlőt...

116. Szülinapi bulira mentünk a családdal,odafelé apa vezetett.Apuka beiszogatott,megkérdezték ki a söfőr?A kisfiam rávágta:Apa csak idefelé ismeri az utat!

117. Zétény lassan 4 éves Trambulinoztak a szomszéd kisfiúval, az volt a szabàly, hogy nem lehetett egymàshoz érni ( így próbàltam elkerülni a baleseteket) persze nem sikerült! Mire: - Nagyon szomorú vagyok, hogy meglökted! - Tudom. - Akkor miért csinàltad? - Azt màr elfelejtettem, de megígérem, hogy többé nem csinàlom!

118. Kamilla kislányom 4 évesen: rengetegen állnak a metrónál a mozgólépcsőnél, erre felkiálllt a lányom! ANYA! Itt emberdugó van!! Mindenki nevetett a közelében:)

119. A napokban levágattam a hajam 5éves kislányom: " anya emlékszel, hogy van egy barátnőd akinek pont ilyen őrült haja van"- köszi (Soma mama hajához hasonlított a hajam)

120. 2-3 éves keresztfiam:" Mama kinyitod a nagykaput, hogy bejöjjön a friss levegő"-persze ki akart menni az utcára játszani

121. Karina lányom úgy másfél éves lehetett. Meg volt fázva és mondtam neki: gyere, fujd ki az orrod és utána kapsz levegőt Erre Ő kifujta és kérdezi: most már kaphatok levegőt? (Mintha valami ajándékot ígértem volna)

122. Bárányhimlősek. 3,5 éves Lázár: - Anya, miért hívják bárányhimlőnek? Én: - Jó kérdés! Nem tudom. Lázár: - Akkor lehetek én inkább lovacskahimlős? Én: - Persze, lehetsz! Lázár: - Hurrá! Lovacskahimlős vagyok!

123. Kb 2 éves volt a kisfiam mikor reggel apja elment dolgozni. Jöttek érte,így nem a saját autójával ment. Kisfiam mikor meglátta reggel, hogy apa kocsija a ház elött : "Anya ,apa itthon felejtette a kocsiját!

124. Apáról: -mikor jön már Bálint?-kis Bence -kicsodaaa?-én -hát,akibe szerelmes vagy,és az én barátom Imádjuk apát!!!! Majdnem 5 éves

125. Rántott tök az ebéd. 3 éves 2 falatka után: "Anuci, én már nem kérek többet. Olyan az íze, mint a bogárbelső"

126. -Nincs csoki elvitte a cica. -Nem akarok kúpot, add a cicának, mert elvitte a csokit.

127. MaiManó: Anya: - Manó, mit csinálsz? Manó: - Nézem a lámpát, hogy elég fényt gyűjtsek a szemembe akkorára, mire sötét lesz.

128. MaiManó: -Anyaaaa, Noé beütötte a fejét. Nézd, itt a hajának az örvénymintáján keletkezett egy piros csík!

129. MaiManó: - Valahogy egy sivatag alakult ki a cipőmben.

130. Ebédeltünk valamit a húgomnál, és miután végeztünk az evészettel a lányom kért enni. Kérdezi a húgom: jó lesz az én tányéromból, amiből ettem? Erre megszólal a lányom: jó, csak előbb mosd el!

131. Sziasztok-7èves lànyom vacsinàl azt mondja:-Anya mikor jön a komisz kor? Mondom neki nem tudom, miről beszèlsz, nem is hallottam ilyenről. De hàt te mondtad mondtad, mikor a lànyoknak pattanàsuk lesz, ès a cicijük nőni kezd. Olyan nevetès tőrt ki. A komisz kor-=kamasz kor

132. Miràra a 2,5èves kislànyomra az apja vigyàzott egy hetet, szombaton, mikor màr ugye èn is szabadsàgon voltam, a kislàny odaszaladt az apjàhoz, megölelte, majd mondta neki - szeretlek apa, de màr nem akarok veled jàtszani.

133. Bercikèvel (2,5 èvesen) beszèlgettünk kint az udvaron mèg őt hintàztattam. Hidegebb idők voltak. Làttam elmélkedve nèzi a kèmènyt. Egyszer csak megszòlalt: - Anya a kèmènyből azèrt jön ki a füst, hogy abbòl legyenek a felhők? Hàt imàdtam

134. 5 éves kisfiam azt mondta hétvégén a nagymamának: " Mama lefekszem, mert nem érzem jól magam. A mama kérdése:" Mid fáj kicsikém?" A gyerek:" A vérkeringésem!"

135. 5 évesen lányom mindig korán kelt. Megkérdeztem tőle miért nem alszol még egy kicsit? Válasz: "nem vagyok én vattacukor, hogy beragadjak az ágyba "

136. Lánykám még nem volt 2 éves: " én nem ébresztem fel a papát csak ráugrok a hátára"

137. Megkérdeztem lányomtól - mi történt veled, hogy ilyen jól viselkedsz ma? Vàlasz: "Ki ment belőlem a kis ördög mert nem bírta a klímát" ( 4 évesen)

138. Lányom kiscsoportos volt, próbálta egyedül felhúzni a cipőjét sikertelenül. Mondja neki az óvónéni: Látom kicsikém nem megy ez még neked. Lányom válasza; " Majd csak kibírom valahogy"

139. 3 éves kislányom: Anya tegyél a fürdővizbe sódert!mondom: Miiit??!erre ő: Hát sóódert!! Mire kiderült fürdősóra gondolt:)

140. Marci fiam kiskori aranyköpései: Kérdezem tőle mi leszel ha nagy leszel (5 éves volt) ...- Hát főszereplő :) válaszolja.

141. Anya te segítő vagy- mondja Marci. Kérdezem tőle, hogy mit csinál egy segítő. Válasza: - Gondoskodik. :)

142. Marci: Pittypang lehulló virágaira azt mondta: - Nézd olyan, mint a mennyország!

143. Kis fiam az étteremben meg kérdezte "anya mikor jön már az etetős bácsi?" A pincért várta az étellel

144. Valamelyik nap sétálunk az utcán és egy pékség előtt meg szólalt " le merült az elem a pocakomba menjünk be ide "

145. Tegnap pedig, veszem ki a kádból "anya siess törölni mert fázik a körmöm" Életem 3 éves, de mindig meg mosolyogtat:)

146. Anyósomnak (aki elég szigorú )mondta a kisfiam : Mama, te olyan vagy, mint egy katona, csak lány.

147. Pár éve egy drogéria mellett elhaladva kérdezte kislányom: -Ez milyen bolt? Mondtam neki,hogy drogéria. Erre ujabb kérdés: -És a drogériában csak drogot árulnak?

148. Mamika? Neked mi a horoszkopod? Mérleg ? Ikrek? Oroszlán, vagy Bálna ?  (Nórika, 5 éves)

149. Anya,ma megvizsgált a doktorbácsi, azt mondta, libabetegsége van a lábamnak :) Mondta kislányom 5 évesen.

150. Kb.3 évesen a lányom: Anya megyünk játszóra?? Én:"most nem,nagyon fáj a fejem. Lányom:"akkor vedd be a szeddösszemagadat gyógyszert és úgy menjünk".

151. Bogicám (ő a húgom 28 év van köztünk ) 4 éves volt, fagyiztunk a parkba mikor jött a lakodalmas menet. Én: látod szívem az a szèp fehérruhás nèni a menyasszony Bogi: és az ott mellette a menybácsi? ... hát imádtam 

152. Fiam 3 éves. Születésnapot ünnepeltünk, beszélgettünk a gyerekekről a keresztapjával, a Fiam megkérdezi a keresztapjától : "És a te fiad hogy van ?? (Tudni kell hogy keresztapának még nincs gyereke :)

153. Rózának új szekrényt néztünk a szobájába. Mondom neki: Ebbe a szép szekrénybe, mindig rendbe kell ám lenni a ruháidnak!! Erre ő: Ajj- ajj anya.....Akkor ebből előbb-útobb baj lesz.

154. Kislányom (4 éves), kisebbik öccse 3 hónapos. Éppen a kicsi szobájában vagyunk, róla beszélgetünk. Panka: Olyan cuki, annyira szeretem. Nem adjuk senkinek! Én: Bizony! Ő a te kistesód, nem adjuk, vigyázunk rá! Panka: Nem is! Aki kisbabát akar az szüljön magának!

155. Húsvét másnapján jött a keresztapja locsolkodni. Panka: Elkéstél, tegnap kellett volna. (Panka , 4 éves)

156. Panka: Anya! Én sose fogok tőletek elköltözni! 

157. Kb.3 évesen a lányom: Anya megyünk játszóra??Én:"most nem,nagyon fáj a fejem.Lányom:"akkor vedd be a szeddösszemagadat gyógyszert és úgy menjünk.

158. 3,5 éves a kislányom, kapott az óvodából tisztelet jegyet a körhintára. A nagybátyja 42 éves,szívózott vele, elvette tőle. Mire a kislányom:"Nagybátyus,majd ha te is kicsi leszel, te is fogsz kapni ILYENET!" (Eszter 3,5 )

159.Eszterkém,gyere menjünk zuhanyozni!De már zuhanyoztam!Mikor?Holnap! (Eszter 3,5 )

160. A fiam leszedte az összes gumit az autóiról ... Mit csinálsz kicsi fiam? Anya nem látod?!? Én szerelő gumi vagyok (lassan 3éves nagy fiam)

161. Anya ehetek cukrok? Persze, de csak egyet mert lassan ebéd... Kivesz vagy 5öt...mondom Domi ez nem egy! Számold csak meg! Kinyitja a tenyerét és hangosan mondja, ez egy és ez is egy és ez is ... Nem bírtam ki nevetés nèlkül :) végül is igaza volt (3 éves)

162. Réka 4,5 éves:anya a szék bajt hozott a szívemre, mikor majdnem eldőlt velem.

163. 2 évesem eszegeti a meggyes gombócot (dédimama főzte nekünk): Anya, ez tele van szeretettel! Nem tudom kitalalni, hogy ez honnan jött neki, mindenestre igaza volt...

164. Nekem a kedvencem a bababababababamamammamammaaa  14 hónaposan nálunk még ez az aranyköpés :) Mindezt kiabálja a kutyának.

165.2,5 èves kislànyom Mira a bölcsiben: a dajka nèni ès annak unokàja dolgozik ott, kèrdeztèk a kislànyt: kiket szeret a kisasszony? szàmolja az ujjàn -anyàt szeretem meg apàt is meg bàtyàt .- tovàbb kèrdezi a dajka hogy -Patriciàt szereted -e (ő az idősebbik dajkanèni unokàja)? Mira csìpőből ràvàgja - Nem! Őt szeresd te èn csak apàt anyàt bàtyàt szeretem (meghatódtunk)

166. Felülünk a csuklósbuszra ,kisfiam megkérdezi apa ha csuklós buszra ültünk miért nem csukladozik ? Adunk majd neki inni ha csuklik.

167. Fiam ma: Anya miért van az, hogy a fiatal csajok régi autóval járnak, az öregek meg mindig újjal? :6,5eves

168. Ha nagy leszek, nekem is lesz tetovációm.

169. -Kit szeretsz jobban? Mamát vagy Papát ? -Mamát. Meg Papát.

170. Keresztlányom 3 évesen odajött hozzám, képzeldddd találtam duhos (ékezetek nélkül beszélt) gombát, mondom neki, kicsim azt nem dühösnek hívják... Majd rámnézett és rávágta, jól van akkor idegest!

171. Apa: Csak nem terhes vagy? Anya: Nem. Zsuzsi kislányom: Gyere apa menjünk innen, nehogy mi is elkapjuk...

172. 4 évesen,Mikulás előtti nap: -Anya!Megkérhetlek titeket valamire? -Mire? -Hogy este ne fűtsetek be a cserépkályhába! -NE fűtsünk be?De miért? -Hogy a Mikulás bedobhassa az ajándékot!Te nem is tudtad,hogy én tudom? -MIT tudsz? -Hogy hogyan csinálja! -Na,hogyan? -Hát bedobja a kéményekbe az ajándékot,mindegyiket abba,ahova fel van címezve és kész. -Jah!Erre figyeltünk apával!Aznap éjjelre(tavaly) már nem tettünk rá,hogy kihűljön! -Hát tényleg!Akkor elégtek volna az ajándékaim!

173. Kisfiam 3 éves volt(most 6): -Kisfiam!Hol lehet a távirányító?-Biztos elvitték a marslakók!...

174. -Anya!A Nap és az óra barátok!-Miért kisfiam?-Mert a Nap is forog meg az óra is!

175. Apával fát pakolt az udvaron (még mindig 3 éves.):-Apa!A nagyobb fákat is elbírom!Úgy gondolom,kezdek felnőni!

176. -Anya!Az óriások csak a mi fejünkben születnek,a valóságban nem léteznek,igaz anya!? :) 1 hónap múlva..lefekvéskor felvilágosít: "Az óriások csak nőnek,csak nőnek,csak nőnek,csak nőőnek,fel az űrbe,amíg elérnek egy naagy bolygóig..és azon a bolygón élnek a zűlényeeek!Most má érted anyaa?-és te meg nem hitted,hogy léteznek űlények!" :D:D

177. 7 db.mesekönyvből garázst épített Matukáéknak..megkérdezi:- Anya!Nem fog összedőlni?-mondom:"Szerintem nem." Erre ő: -Talán jól szereltem össze a súlypontokat!

178. 3 éves Máténk egyik aug. esti nagy beszélgetése: -Anya!Bemehetek? -Hova? -Hát a pocakodba! -Á,oda már nem bújhatsz vissza! -Miért,nem lyukas? -Nem. -De..az volt!? -Nem egészen.. -De anya!A fenciden bújtam ki?De hogy mentem be?Neked nincs fütyid anya! -Már bent voltál a pocakomban! -Bent voltam?.. -Megbeszéltük apával,hogy szeretnénk kisbabát..és bent is voltál a pocakomban.

179. "Anya, nekem te vagy az anyukám? -Hàt mért fiam szerinted kimás? -Hát te!"  3,5éves 

180. 5 éves unokahugommal kötekedett a 3 éves unokaöccsém, mikor megunta azt mondta neki: Most már elég legyen! Ne provokálj!

181. 3 éves rosszalkodott, anyukája rászólt erre azt mondja neki az 5 éves. Ugyan ne izgasd magad!

182. Pár napja volt a születésnapja. Kérdezem tőle Mikor volt a szülinapod? Válasz: Mikor 5 éves lettem akkor volt a szülinapom.

183. Szülinapjára saját gyerekszobát kapott, de este még behívta az anyukáját legyen ott vele. Apukája is bement, amikor ment ki azt mondja neki: Ki innen kilép vissza nem térhet.

184. Dorkám 3 éves volt mikor a teso született. Császáros voltam, de sose kötöttük az orrára, hogy ő, hogy született vagy, hogy a kisteso, hogy fog. Nagy családi "mutimegagyereket", mire a kicsi a tömeg közepén: "anya, majd megmutatod a doktorbácsit, aki kivette a kistesot a pocakodbol?" Egy perc néma csend utàn beleegyezöen bolintottam, de a kérdést csak joval kèsőbb fogtam fel.

185. Dorka: Autodidakta angolos lèvén rengeteg gyerekdalt énekel/hallgat. Kicsi volt még, kb 2éves mikor mamánàl "nyaralt". Mama kétségbeesetten hív, hogy ugyan mondjam már meg neki mi az az "Àjendzsi". Mondom mivan? Tudtam, hogy az öcciböcci az ici picipok, mondom hangosítson ki, kérdezem a gyereket mit nem ért a mama? "Hát az E-F-G-t!" (Éjefdzsi).Mama. Nyugodj meg, az angol ábécét szeretné a gyerek, nem biztositást akar kötni

186. Nekem egy kis tanítványom beszólása a kedvencem. Elsős volt, rosszalkodott, nem csinálta a feladatot,kapott egy kis szomorú jelet a füzetébe. Azt mondja nekem: -Hibajavítózd ezt le, légyszi! - Hogy mondtad, drágám? -Hibajavítózd le, légyszi! -Ezt nem így kell mondani!(a tegeződésről akartam leszoktatni) -Akkor javítóhibázd le, légyszi.

187. 3 éves kisfiam látta, hogy porszivózni készülök, a kistesója még a csak pár hónapos volt. Előkészítettem a porszívót. Zsombi: Anya!! Megtennéd, hogy nem porszívozod fel Öcsikémet?? Én: Nem szándékoztam. Ezt nézed ki belőlem? Zsombi: Nem tudhatom!!

188. Óvónő vagyok,ülünk az asztalnál,ebèd,tálalom a levest,kèrdi a kisfiú:Mi ez talán bèkalencse leves...? (olyan zöld növènyek uszikáltak a tányèrban,ránèzèsre a gyereknek volt igaza).

189. Hanna 4 éves. Imádja a ruháim és a cipőim hordani. Szerda reggel oviba indultunk és azt mondta: Anya várj felpróbálhatom a cipőd? Mikor felvette megkérdezte h na milyen? Mondtam még nőni kell bele. Erre Ő: Anya minden nap felpróbálhatom és tudom egyszer jó lesz Rám!!! Ez nem aranyköpés viszont egy olyan mondata ami egyszerre csalt mosolyt és könnyeket is az arcomra. Büszke vagyok a lányomra!

190. Zsuzsi a postaládában talál egy borítékot és benne egy párt szórólapot:Nézd Anya egy András! Megnézem és ...nem ez Kádár János...nem Anya ez egy András..és sétáltunk felfelé a lépcsőn…

191. 3,5 éves Marci fiam reggelizett, a mostanában preferált vajas-mézes zsemlét majszolta. Én mellette ültem, ölemben a fél éves öccsével, aki lelkesen kapkodott a tesó keze után. Marci szigorúan rászólt: Nem, nem Balikám nem szabad, te még nem ehetsz glutént!

192. Orvososat jàtszottunk Líviával, a 3 éves unokàmmal az udvaron. Ő az orvos èn a beteg. -Fâj a hasam. - mondtam. - Feküdjön le a hintàra megvizsgàlom.- mondta a kis orvos. - Ajaj! Ezt vegye be'! Ès valamit a kezembe nyom. -Mi ez? Csak nem kutyakaki? - Ugyan! Dehogy! Csirkekaki.

193. A 3,5 éves fiam mikor éppen a negyedszerre kértem, hogy pakolja össze a játékait rám nézett nagy boci szemekkel, rámutatott a bal fülére " Anya! Ezen kimegy, ezen bemegy!"

194. Bella kislányom 3 évesen: Aaannnyyaaaaa!!!! Szétszakad a szívem ha nem ehetek jégkrémet!

195. Bence fiam 6 éves volt, még mindig nagyon hitt a Jézuskában.... sorra írta a kívánság leveleket, mit szeretne karácsonyra kérni. Nagyon sok kívánsága volt, mondjuk neki: "Kisfiam ilyen sok és drága ajándékot nem tud hozzni a Jézuska." Erre ő: "Ne aggódj, anya, nem nektek kell kifizetni."

197. A 3,5 éves fiam és 2 éves lányom reggelizik...Fiam elveszi a tesó tányérjából a málnát (gyümölcsöt),miután az övé elfogyott és azt mondja: Anya!Megkóstolom Dorka málnáját,nehogy forró legyen!

198. Tesók...Fiam kérdezi:Nekem ki az anyukám?-Hát én.(válaszoltam) -És Dorkának?...

199. Délután mentem a 3 éves kisfiamért az oviba. Öltözés közben , az egyik kisfiú a csoportjából mellé ül,és elkezdi mondani a fiamnak ilyen kis pöszén, kis aranyos hangon , hogy Krisztián holnap veszek neked csokit, és behozom az oviba neked... mire az én kisfiam szép figyelmesen végig halgatta,majd felémfordult, értetlen arckifejezéssel közölte, hogy ,anya ez a kisfiú angolul beszél" :D ( jó bevallom én is kicsit nehezen értettem , hogy mit beszél a kisfiú)

200. Kisebbik keresztlányom fésülés közben, kb 2 éves lehetett :) " Anya, óvatosan söpörd hajamat nekem! "

201. Hanna 3éves..Játszótérre megyünk.Anya is öltözik..-Anya neked milyen cipőd van?-Ilyen..lila.-Fajin..kinövöd majd nekem?

202. Tesóm gyerkőcei: Botond letépi anya pulcsijáról a gombot. Erre Luca (6éves): "Nem baj, ha nincs gomb a pulcsidon, legalább szellőzik a nyakcsigolyád..

203. Az 5 éves fiam aranyköpése: Anya tudod melyik Tesco a kedvencem? En: melyik? Fiam: hát a Tesco!

204. Fiamnak mondtam 3-4 éves körül lehetett,hogy adja ide a kezét mert megyünk át a zebràn. Kisfiam nagyon néz szét: hol a zebra? Megsimogathatom?

205. Zétény majdnem 4 éves. -Anya anya anya! Lefényképezel? -Miért? -Mert akkor lesz egy szép fényképed!!!

206. Csoma 4 évesen: "Olyan álmos voltam, hogy felébredtem."

207. -Mit kérsz vacsorára? -Reggelit. (Csoma 4 évesen)

208. Esti Csoma: - Anya, ugye milyen szép rendet raktam? Reggel majd rendetlent rakok.(Csoma 4 évesen)

209. Délutáni alvásból ébredő friss macskatulaj: - A cicáról álmodtam! - Mit álmodtál? - Nem tudom, mert aludtam.(Csoma 4 évesen)

210. Állandó a forgalmi dugó nálunk, mindenhol Csoma járművei: -Csoma, azt gondoltam, hogy a jàrművek visszavonulnak a helyükre. -Hàt, tèvedtèl.(Csoma 4 évesen)

211. Festettél valamit, Csoma? - Igen, Mimimamának egy sms-t.(Csoma 4 évesen)

212. Ki nevet a végén-t játszunk. -Anya, ha odalèpek ahol te àllsz, kirùglak.(Csoma 4 évesen)

213. Csoma majdnem 5 évesen: Olyan halkan sìrtam, hogy nem jött könny a szememből.

214. Làtod, Csoma, ez itt a Csendes óceàn. -Ès melyik a hangos?

215. A kétéves Szofi lányunkkal fürdettük a két hónapos öccsét: - Nézd, Anya! Ott a kukija! - Igen, mert kisfiú. És neked mid van? - Pocakom.

216. -Kimehetsz,de ha harangoznak, indulás haza. (Harang,gyerek sehol.... Megérkezik..) -Hol voltál, miért nem j&